Britse eer voor 'The Fonz'

Henry Winkler, beter bekend als The Fonz uit de serie Happy Days, heeft een Britse ridderorde ontvangen. Hij kreeg de onderscheiding omdat hij lessen verzorgt over dyslexie. De Britse koningin Elizabeth stuurde de acteur een persoonlijke brief.

Winkler kreeg de speld donderdag uitgereikt op de Britse ambassade in Washington. De Amerikaanse acteur laat weten 'erg vereerd' te zijn met de Britse ridderorde. Hij draagt nu de titel officier.

De acteur, die zelf dyslectisch is, bezocht het afgelopen jaar scholen in Groot-Brittannië om te praten over woordblindheid, waar hij ook een boek over schreef. "In het begin van mijn les had niemand problemen op school, misschien één of twee staken hun hand op. Maar als ik had voorgelezen uit het boek Hank Zipzer, wilde iedereen dyslectisch zijn", vertelt Winkler aan de Britse zender BBC.

De 65-jarige Winkler werd in de jaren zeventig bekend door zijn rol in Happy Days. Hij speelde de stoere Fonzie. Hiervoor ontving hij twee Golden Globes en werd hij twee keer genomineerd voor een Emmy.