Nieuwe visie Disney kost opnieuw banen

Disney Interactive Studios is nog niet helemaal klaar met de reorganisatie van het bedrijf. De laatste slachtoffers van Disneys nieuwe plannen zijn grofweg twintig medewerkers van Avalanche Studios, de makers van games als Cars 2 en Toy Story 3. Zij staan sinds deze maand op straat. Dat schrijft het gamemagazine Edge.

In juli sloot de Britse gamestudio Black Rock Studios zijn deuren nadat het de racegames Pure en Split/Second had afgerond. Propaganda Games, de makers van de filmgame Tron: Evolution, werd in januari gesloten, waarbij de productie van het avonturenspel Pirates of the Caribbean: Armada of the Damned werd stopgezet.

De game-afdeling van Disney is de enige tak van het mediabedrijf dat in april, bij de sluiting van het financiële jaar, verlies had geleden. Alleen al in het eerste kwartaal van dit kalenderjaar leed de gametak bijna tachtig miljoen euro verlies.

De tekenfilmgigant wil zich niet langer blindstaren op het produceren van dure producties voor verschillende spelcomputers. Liever maakt het kleinere producties voor sociale netwerken, websites en smartphones.