Wolfsen door het stof over weggepest homostel

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht trekt opnieuw het boetekleed aan over het optreden rond een weggepest homostel in de wijk Leidsche Rijn. Dinsdag gaf Wolfsen tijdens een vergadering van de gemeenteraad toe dat de gemeente de zaak niet goed heeft aangepakt.

Vanuit de oppositie klinkt felle kritiek op Wolfsen. De PvdA'er wordt verweten te weinig te hebben gedaan om het homostel te beschermen. In een brief aan de raad erkende Wolfsen vrijdag dat de gemeente, de politie en het Openbaar Ministerie het stel in de steek hebben gelaten.

Dinsdag herhaalde Wolfsen dat. "We zijn er niet in geslaagd de daders in de kraag te vatten en de incidenten te stoppen". Wolfsen noemt dat 'zeer frustrerend'. De burgemeester trekt het zich vooral aan dat het hem niet is gelukt het vertrouwen van het stel te winnen. "We hebben hier allemaal buikpijn van."

Politiechef Johan van Renswoude erkende dinsdag tegenover de gemeenteraad dat de politie scherper had moeten zijn. Zo had adequater gereageerd moeten worden op de eerste aangifte, zijn getuigen veel te laat gehoord en kon pas na meerdere incidenten een verborgen camera worden opgehangen.

Het OM legde uit waarom de jongeren die de homo's weggepest hebben, niet vervolgd konden worden. Justitie kreeg de zaak niet rond omdat er te weinig overtuigend bewijs kon worden aangeleverd.


Wolfsen door het stof over weggepest homostel (Foto: Novum)