Politie lost schoten bij aanhouding Rotterdam

Bij de aanhouding van drie mannen in het centrum van Rotterdam heeft de politie zaterdagnacht meerdere schoten gelost. Mogelijk is daarbij iemand gewond geraakt. De agenten wilden de mannen aanhouden na een melding van een schietpartij eerder op de avond aan de Hudsonstraat. Dat meldt een woordvoerder van de politie zondag.

Op de plaats van de melding vond de politie zaterdagavond geen aanwijzingen dat een schietpartij had plaatsgevonden. Wel werd het kenteken van een auto die erbij betrokken was doorgegeven aan surveillancewagens. Agenten zagen het voertuig met drie inzittenden later rijden op het Weena en zetten de achtervolging in.

Twee verdachten konden worden ingerekend op de Heemraadssingel. De derde verdachte werd opgepakt in de daarachter gelegen Van der Poelstraat. Daarbij vielen twee schoten, waarvan één gericht schot. Bij de aanhouding bleek een van de mannen lichtgewond aan zijn hand. Het is onduidelijk of de wond veroorzaakt is door een politiekogel of bij de eventuele eerdere schietpartij is ontstaan.

Verdere details over de toedracht en de identiteit van de arrestanten zijn nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak.