Christina Aguilera brengt ode aan Michael Jackson

Christina Aguilera is één van de artiesten die in oktober optreden tijdens een concert ter ere van Michael Jackson. De officiële line-up van Michael Forever: The Tribute Concert is donderdag bekendgemaakt.

Naast Aguilera zijn Cee Lo Green en Leona Lewis van de partij. Ook de bands JLS en Alien Ant Farm, die tien jaar geleden een hit scoorde met een rockversie van Jacksons Smooth Criminal, treden op. Dat meldt de organisatie van het herdenkingsconcert.

Bovendien beklimmen verschillende leden van de familie Jackson het podium, waaronder de drie neefjes van Michael die samen 3T vormen. Het was al bekend dat de Britse zanger Craig David op de planken staat tijdens het concert.

Het langverwachte eerbetoon aan de King of Pop vindt plaats op 8 oktober in Wales. Eerdere herdenkingsconcerten vielen, onder meer vanwege het gebrek aan grote namen, in het water.

Michael Jackson overleed in 2009 aan een overdosis van het narcosemiddel propofol. De rechtszaak rondom zijn dood begint volgende maand, met Jacksons lijfarts Conrad Murray als hoofdverdachte.