Bungie en project Tiger

Bungie, voorheen de ontwikkelaar achter de populaire Halo-serie, doet al tijden erg geheimzinnig over het project waar ze nu mee bezig zijn. Met andere woorden: ze zeggen er maar niets over en laten maar niets zien. Het enige dat we tot nu wisten, was dat Activision de game zal uitgeven. Dat was alles. Een nieuw filmpje heeft daar verandering in gebracht.

De ontwikkelaar heeft vandaag, als deel van het twintigjarig-bestaan van de studio, de korte documentaire "O Brave New World" uitgebracht. Daarin is te zien hoe leden van het Bungie-team herinneringen ophalen aan de games die ze gemaakt hebben. Aan het einde praat het team echter ook even over iets nieuws: project Tiger.

"We voelen ons niet alleen verantwoordelijk voor het vertellen van een op zichzelf staande verhaal, maar ook voor het bouwen van universum dat op een gegeven moment meer van de fans is, dan van ons", zegt Bungie-schrijver Joseph Staten in de documentaire. "Het zal een eigen leven gaan leiden."

Het filmpje geeft de kijker ook een vroege blik op de game. We zien een woestijn en een ontwerp dat mogelijk het nieuwe logo is.

Tiger - concept-art

Tiger - mogelijk logo

In februari gingen er geruchten dat Bungies nieuwe project een first-person MMO zou zijn, gesitueerd in de ruimte, met de naam Destiny. Tot op heden is daar nog altijd niets van bevestigd.