Nieuwe editie TV Lab met 24 programma's

De publieke omroep gaat vanaf eind augustus een week lang nieuwe programma's uittesten. Er doen 24 programma's mee aan het zogeheten TV Lab, waarvan negentien uit Nederland. Dat heeft de publieke omroep vrijdag bekendgemaakt. Net als in voorgaande jaren beslissen kijkers mee of de programma's een vervolg krijgen.

De NOS experimenteert in het 'nieuwsformat' NOS op 3 bijvoorbeeld met nieuws en vertelvormen. BNN komt onder meer met een programma waarin iemand die verslaafd is aan sociale media zonder het te weten de hoofdpersoon is van een strijd tussen twee teams.

Tussen de ongeveer zeven programma's per dag door gaan presentatoren in op reacties van kijkers. Twitteraars kunnen meedoen door hun tweets te vergezellen van #TVLab, andere kijkers kunnen terecht op tvlab.nl.

TV Lab is een themaweek op Nederland 3 waarin programmamakers de kans krijgen vernieuwende en afwijkende programma's en pilots te tonen. Buitenlandse omroepen hebben hun eigen versie van TV Lab. De NPO wisselt programma's uit met het Duitse ZDFneo, de Belgische VRT en TV Slovenia. TV Lab gaat 29 augustus van start.