Snorfietser op A9 na klopjacht gepakt

Na een achtervolging heeft de politie zaterdagnacht in Krommenie een 16-jarige Amsterdammer aangehouden die zonder verlichting en zonder bromfietsrijbewijs op een snorfiets op de snelweg reed. De jongen is in een cel gezet en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Dat meldt de politie.

Agenten zagen de jongen zonder verlichting op de A9 rijden. Toen hij doorhad dat de politie hem had gezien nam hij de afslag naar de N203 richting Krommenie. De snorfietser negeerde een aantal keren een stopteken van de politie en reed Krommenie in. Door het gevaarlijke weggedrag van de jongen, zoals abrupt keren en spookrijden, moesten verschillende automobilisten uitwijken of stoppen. Ook knalde hij tegen het openstaande portier van een politiebusje aan.

Dankzij een melding van een getuige konden agenten de jongen op de kruising van de Zuiderhoofdstraat en de Padlaan aanhouden. Hij was toen te voet. De snorfiets werd in een nabijgelegen steeg teruggevonden. De jongen bleek het rijwiel zonder toestemming te hebben geleend.