Barcelona lijdt minder verlies dan verwacht

Barcelona heeft minder verlies geleden het laatste seizoen en verwachten na twee jaar verlies dat er komende seizoen weer winst wordt gedraaid, zo meldde de vicepresident Javier Faus gisteren. 

De Spaanse en Europese kampioen leed een verlies voor belastingen van 9,3 miljoen euro, meer dan de helft minder dan het verwachte verlies van 21,4 miljoen euro. Het jaar ervoor werd nog een verlies geleden van 83 miljoen euro. Het winnen van de Champions League, de nieuwe sponsordeal met Qatar Foundations, hoge opkomst bij thuiswedstrijden en een toestroom van bezoeker aan het Barcelona museum hebben geholpen bij het lage verlies volgens Faus.

Onze plicht is om volgend seizoen winst te maken en dat zullen wij doen,” zei Faus. “Voor de eerste keer in twee jaar zullen wij een budget presenteren dat winst voorspeldt.

In een aparte verklaring op de website van de Catalanen wordt vermeld dat de verkoop van Zlatan Ibrahimovic, Dmytro Chugrunskiy en Martín Cáceres een boekverlies opleverde van 44,2 miljoen euro. Zonder dit verlies zou de club een winst voor belastingen hebben gemaakt van 33,5 miljoen euro.

De nettoschuld van de club is gedaald van 430,6 miljoen euro naar 363,7 miljoen euro.