Roze Maandag trekt meer bezoekers

Roze Maandag op de kermis van Tilburg heeft dit jaar meer mensen dan voorgaande jaren getrokken. Bij eerdere edities trok het festijn zo'n driehonderdduizend mensen. Dit jaar was het drukker, maar een woordvoerder van de gemeente kan geen aantallen noemen. "Dat is zo moeilijk in te schatten."

Volgens de woordvoerder was de drukte dit jaar beter verspreid over de stad. Grote incidenten hebben zich niet voorgedaan. "We hebben hier alleen te maken met de zaken die altijd gebeuren bij grote evenementen als drukte bij de toiletten en lege pinautomaten."

Het weer zat ook mee. "Het is de hele dag droog geweest. Er zijn hooguit acht druppels regen gevallen", aldus de woordvoerder.

Het jaarlijks terugkerende evenement begon al vroeg. In plaats van te wachten tot het licht werd, begon het festijn al rond middernacht met De Valse Start van Roze Maandag op het Piusplein, waar onder anderen Dries Roelvink een optreden verzorgde.

In de middag werd Roze Maandag echter officieel geopend met de overhandiging van een grote roze wup door acteur en zanger Ferry Doedens aan kermiswethouder Joost Müller. Doedens verzorgde vervolgens een optreden, evenals Karin Bloemen.

Het festijn duurt nog tot 04.00 uur.