Harry Potter verslaat Star Wars

Dankzij de fenomenale start van Harry Potter and the Deathly Hallows — Part 2 is de Harry Potter reeks afgelopen woensdag uitgeroepen tot meest succesvolle franchise in de geschiedenis van de film.

De magische afsluiter van de filmreeks haalde in de 1e zes dagen al 214.9 miljoen dollar binnen, waarmee het totaalbedrag van de acht Potterfilms op een bedrag van 2.223 miljard dollar uitkomt. Hiermee verslaat de tovenaarsleerling de Star Wars franchise, die in totaal 2.217 miljard dollar opbracht. Op dit moment zijn dit de enige twee filmreeksen die de 2 miljard grens hebben gepasseerd.

Voordat iedereen nu gaat reageren met INFLATIE, zullen we daar direct duiding aan geven. Star Wars blijft de meest succesvolle franchise aller tijden. Er werden destijds twee keer zoveel kaartjes voor verkocht als voor de Harry Potter films. We hebben het hier echter over dollars. Dit neemt echter niks af van de prestaties van Harry Potter in de bioscopen. De tovenaar heeft aangetoond een succesverhaal te zijn in het afgelopen decennium en 2.223 miljard is een ongelofelijk mooi getal.