Prins Albert slaat terug naar roddelpers

Prins Albert heeft zijn woede geuit over alle geruchten die in de media verschenen over hem zijn vrouw Charlene. De prins van Monaco sprak na terugkeer van zijn huwelijksreis met journalisten van verschillende media, waaronder de Franse krant Nice-Matin.

"Wij willen onze boosheid uiten over alle roddels", verklaarde de 53-jarige Albert met zijn vrouw aan zijn zijde. De prins trouwde begin deze maand met de Zuid-Afrikaanse Charlene Wittstock. Voor en na de bruiloft doken verschillende geruchten op. Zo wilde Wittstock naar verluidt daags voor het huwelijk vluchten omdat Albert een derde buitenechtelijk kind zou hebben.

"Ik betreur het dat de media niet de moeite hebben genomen om deze roddels te verifiëren", klaagde Albert. "Ik heb de vrijheid van meningsuiting altijd gerespecteerd, maar het verkondigen van onjuiste informatie is beklagenswaardig en strafbaar."

Albert heeft naar eigen zeggen ook kunnen lachen om sommige praatjes. "Zoals toen de media zeiden dat de prinses en ik apart sliepen toen we in Zuid-Afrika waren. Terwijl dat natuurlijk vanwege praktische redenen was." De prins denkt dat sommige mensen het slecht met hem voor hebben. "Er zijn mensen in Monaco die ons pijn willen doen."