Wii Fit Plus verovert verrassend eerste plaats

De populairste game van deze week is verrassend de fitnessgame Wii Fit Plus. Het spel heeft voor het eerst dit kalenderjaar de koppositie in de Nederlandse verkooptoptien veroverd. Dat blijkt uit gegevens van marktonderzoeksbureau GfK. Wii Fit Plus kwam in het najaar van 2009 op de markt als opvolger van het in april 2008 uitgebrachte Wii Fit.

De top drie bestaat verder uit het managementspel Pro Cycling Manager Tour de France 2011 voor de pc op de tweede plek en een derde plaats voor Wii Party. Een andere oude bekende voor de Wii, New Super Mario Bros, is te vinden op de vierde plaats.

Nintendo is hofleverancier van de meest populaire spellen van Nederland. Naast de drie spellen voor de Wii staan ook drie games voor de draagbare spelcomputers van Nintendo in de lijst.

Het schietspel Call of Duty Black Ops heeft zijn koppositie moeten opgeven en staat nu vijfde. Daarnaast is de actiegame Infamous 2 voor de PlayStation 3 verdwenen uit de verkooplijst. L.A. Noire bungelt op de tiende plaats nog net op de verkooplijst.

01. Wii Fit Plus (Nintendo Wii)
02. Pro Cycling Manager Tour de France 2011 (pc)
03. Wii Party (Nintendo Wii)
04. New Super Mario Bros (Nintendo Wii)
05. Call of Duty Black Ops (PlayStation 3)
06. Pokémon White (Nintendo DS)
07. Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D (Nintendo 3DS)
08. Pokémon Black (Nintendo DS)
09. De Sims 3: Levensweg (pc)
10. L.A. Noire (PlayStation 3)


Wii Fit Plus verovert verrassende eerste plaats (Foto: Novum)