Di Grassi testcoureur van Pirelli

Lucas di Grassi is vandaag officieel door Pirelli vastgelegd als testcoureur. De Braziliaan is de opvolger van Pedro de la Rosa die afgelopen winter weer naar zijn oude team McLaren vertrok. Vorig jaar racete Di Grassi nog voor Virgin Racing in de Formule 1, maar werd daar na een jaar aan de kant geschoven.

Voor Pirelli zal Di Grassi in de Toyota TF109 bandentests uit gaan voeren. De Braziliaan is gekozen na een lange evaluatie door de Italiaanse rubbermaker op basis van zijn ervaringen in onder meer de GP2 en de Formule 1. Hij zal bij enkele races bij de technische besprekingen aanwezig zijn om informatie op te doen en deze te delen.

"Lucas heeft niet alleen een goede indruk achtergelaten met zijn snelheid, die cruciaal is om racecondities te simuleren, maar ook met zijn technische feedback. De feedback van onze testrijder vormt een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van onze banden," zei de motorsportbaas van Pirelli Paul Hembery. Hij weet dat Di Grassi zich nu voornamelijk zal gaan richten op de banden die voor het seizoen 2012 gebruikt zullen gaan worden.