Limburgse vrouw was verdwaald in Spanje

De Nederlandse toeriste die tweeënhalve week vermist was in Spanje, was verdwaald. Ze wist tijdens een wandeling niet meer hoe ze terug moest komen en liep door in de hoop bij een ander dorp terecht te komen. Toen dat niet gebeurde, besloot ze op één plek bij een rivier te blijven. Daar had ze vers water tot haar beschikking en hoopte ze gevonden te worden.

Dat heeft de vrouw verteld aan haar arts, meldt een woordvoerder van de familie van de woensdag door wandelaars levend teruggevonden vrouw. Ze werd woensdag door hulpdiensten opgehaald.

De Limburgse had geen kaart bij zich. Dat ze geen dorp tegenkwam, kwam doordat ze zonder het zelf te weten verder landinwaarts de bergen in was getrokken. 'Er was dus echt geen sprake van een misdrijf.'

De vrouw maakt het naar omstandigheden goed. 'Het verse water heeft haar waarschijnlijk gered', zegt de woordvoerder. De Limburgse is wel licht ondervoed. Ze ligt in een ziekenhuis, waar ze naar verwachting voor observatie nog wel enige tijd zal moeten blijven. Hoelang ze moet blijven, is nog onduidelijk.

De dochter, zoon, ex-man en drie andere vrienden en familieleden zijn onderweg naar Malaga. Zij komen daar naar verwachting rond 19.00 uur aan.

De vrouw verdween tijdens een tiendaagse vakantie in Malaga in het zuiden van Spanje. Haar familie begon een uitgebreide mediacampagne en vroeg mensen via sociale media uit te kijken naar de vrouw. Ook hebben ze zelf in Spanje gezocht.

Eerder deze week maakte de politie bekend te stoppen met de zoektocht naar de vrouw. Het onderzoek werd wel voortgezet en er werd rekening gehouden met een misdrijf. De koffer van de vrouw stond nog in haar hotelkamer toen ze verdween.