50 Cent wil geen Oscar

Rapper Curtis '50 Cent' Jackson neemt zijn acteercarrière serieus en wil dat de filmindustrie dat ook gaat doen. "Ik hoef geen Oscar te winnen, maar wil wel dat mensen erkennen dat ik groei als artiest," zegt de acterende rapper tegen Novum Nieuws.

Jackson voelt zich miskend door Hollywood. "Iedereen zegt: je bent een rapper, je kunt niet acteren." 50 Cent is het daar niet mee eens. "Ze zijn kennelijk Mark Wahlberg, Will Smith en Queen Latifah vergeten."

De 35-jarige Jackson was deze week op het Aruba International Film Festival waar zijn film Things Fall Apart te zien was. Het is een van de weinige bioscoopvoorstellingen van de film, omdat die direct op dvd verschijnt. Voor de film viel hij ruim twintig kilo af door veel te drinken en veel aan cardio-training te doen.

De rapper werkt al maanden een nieuw album. "Ik probeer nog steeds mijn eerste album te overtreffen." Get Rich or Die Trying uit 2003 verkocht meer dan zeventien miljoen exemplaren. Hij heeft het gevoel dat zijn nieuwe cd wel eens net zo goed kan worden ontvangen als zijn debuutalbum. "Ik denk dat dit album wordt, wat Get Rich or Die Trying in 2003 was."

Jackson heeft momenteel ruzie met zijn platenmaatschappij en dreigt de release van zijn album uit te stellen. "Ik heb het gevoel dat alles in slow motion wordt georganiseerd," twitterde de hiphopper vrijdag.


50 Cent hoeft geen Oscar (Foto: Novum)