Krul: "Trainingen zijn op superniveau"

Newcastle United-doelman Tim Krul geniet van de oefentrip die hij momenteel met Oranje meemaakt. De keeper is onder de indruk van het niveau op de trainingen.

In gesprek met de NOS laat hij weten dat het niveau van de trainingen zijn verwachtingen overstijgt. "De trainingen hier zijn van superniveau. Helemaal sinds de groep compleet is. Ik kijk echt uit naar Brazilië zaterdagavond. Dat kan wat mij betreft niet snel genoeg komen", aldus Krul.

Ondanks dat de jonge doelman tegen Brazilië waarschijnlijk onder de lat staat bij het Nederlands Elftal, kent hij zijn plaats. "Natuurlijk is het anders als Stekelenburg, Velthuizen en Vorm terug zijn. Ik moet nu gewoon doen wat ik kan. En natuurlijk blijven spelen bij mijn club", zegt de goalie.

Tim Krul doorliep in Nederland de jeugopleiding van ADO Den Haag, maar vertrok al op jonge leeftijd naar Newcastle United. Na huurperiodes bij het Schotse Falkirk en het Engelse Carlisle United keerde hij in 2009 terug bij The Magpies. In dat jaar maakte hij tevens zijn debuut voor de club uit Newcastle.