Voorlopig geen roze OV-chipkaart

Er komt voorlopig geen roze OV-chipkaart voor ouderen en voor kinderen onder de 12 jaar. Eerst moet de strippenkaart in het hele land zijn afgeschaft, pas daarna kan worden gekeken naar de mogelijkheden voor korting voor groepen met de OV-chipkaart. Dat laat minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) donderdag weten aan de Tweede Kamer.

GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent deed de minister in maart meerdere voorstellen om de OV-chipkaart voor doelgroepen aan te passen. Naast de roze OV-chipkaart wil ze ook dat er een gezinskaart voor het stads- en streekvervoer wordt ingevoerd en dat de Railrunner in de trein behouden blijft.

Dit laatste kon Schultz van Haegen wel toezeggen. Nog voor het einde van 2012 heeft de NS een 'verchipte' Railrunnerskaart ontwikkeld.

Toeristen die in de bus of tram een kaartje moeten kopen, blijven fors meer betalen dan het normale tarief. De minister laat weten dat als toeristen minder gaan betalen, de prijs voor andere reizigers omhoog moet. Dat is onwenselijk, vindt zij.