Toch tbs voor mishandeling moeder en kind

Een 25-jarige man uit Waalwijk is in hoger beroep alsnog veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor het mishandelen van zijn ex en haar zoontje in Sprang-Capelle. Ook verhoogde het hof in Den Bosch zijn celstraf tot drie jaar. Vorig jaar werd hij door de rechtbank in Breda veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk.

Het 2-jarige zoontje van zijn toenmalige vriendin liep in 2009 een gecompliceerde breuk in zijn bovenbeen op toen hij door de Waalwijker werd mishandeld. Het jongetje werd ook regelmatig door de man opgesloten in een schuurtje. De man mishandelde ook de moeder van het kind door haar meerdere keren te slaan en haar keel dicht te knijpen.

Het hof legde de man anders dan de rechtbank tbs met dwangverpleging op omdat hij volgens deskundigen lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis. Een celstraf van drie jaar is volgens het hof gepast omdat de Waalwijker al eerder is veroordeeld voor huiselijk geweld en omdat de man een weerloos kind van 2 heeft mishandeld.

De man moet beide slachtoffers ook een schadevergoeding van 5000 euro betalen. De straf die het hof oplegde is gelijk aan de eis van justitie.