Grote brand in bollenschuur Voorhout

In een bollenschuur in Voorhout woedt donderdagavond een grote brand. Het vuur gaat gepaard met een enorme rookontwikkeling. Mensen die in de rookwolk zitten, wordt geadviseerd binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden, meldt een woordvoerder van de brandweer.

De rookwolk trekt richting Lisse en het zuiden van Haarlemmermeer. Bij de brand komen geen gevaarlijke hoeveelheden schadelijke stoffen vrij. De schuur staat vol met verpakkingsmateriaal, zoals kisten en plastic verpakkingen. "Dat plastic zorgt voor die enorme rookontwikkeling", zegt de woordvoerder.

Het vuur brak omstreeks 20.30 uur uit in de schuur aan de Jacoba van Beierenweg. Niemand is gewond geraakt. Een stal met daarin koeien is vanwege de brand ontruimd. De schuur staat over de hele lengte van 100 meter volledig in brand, aldus de woordvoerder.

De brandweer is van plan de schuur gecontroleerd uit te laten branden. Ondertussen wordt geprobeerd twee naastgelegen huizen te behouden. De woordvoerder verwacht dat de schuur binnen enkele uren is uitgebrand. Het is onduidelijk hoe de brand is ontstaan.