GOG ontwijkt onbedoeld Australische censuur

Binnenkort zal The Witcher 2 uitkomen voor de PC en één van de mogelijkheden naast de retailversie is het downloaden van het spel via verschillende services. Zo zal de game ook te downloaden zijn via GoodOldGames.com (GOG) die een handige onbedoelde manier hebben gevonden om de Australische censuur te ontwijken.

De game zou namelijk in Australië gecensureerd moeten worden. Normaliter bepaalde GOG aan de hand van je ip-adres uit welke regio je kwam voor prijsberekeningen en games voor die regio. Nu is GOG daar dus vanaf gestapt en kan je zelf aangeven uit welke regio je komt of welk spel je uit welke regio je wil. Zo zal het dus mogelijk zijn om als Australiër de gecensureerde versie te laten liggen en bijvoorbeeld de Amerikaanse te kopen.

GOG zelf geeft aan dat dit niet bedoeld is om dit te doen maar er waren problemen met mensen die automatisch in bepaalde regio's geduwd werden voor het aanschaffen van games en dat gaf problemen. Als je bijvoorbeeld in Rusland bent als Amerikaan en je logt via Rusland in en kocht een game, dan kreeg je de Russische versie als deze er was.

GOG geeft aan hun gebruikers te vertrouwen dat ze de juiste game bij de juiste regio zullen uitkiezen.