Woody Harrelson alcoholist in Hunger Games

Woody Harrelson speelt een alcoholist in de fantasyfilm The Hunger Games. De Zombieland-acteur heeft de rol van Haymitch Abernathy, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Abernathy begeleidt de hoofdpersonen, die een spel moeten spelen op leven en dood.

Volgens geruchten was de 49-jarige Harrelson niet de eerste keuze voor de rol. De makers van The Hunger Games hadden eerst John C. Reilly gevraagd voor de rol van Abernathy. Het is niet duidelijk waarom hij heeft bedankt voor de rol.

De film is gebaseerd op het boek The Hunger Games van de Amerikaanse auteur Suzanne Collins, dat gaat over het postapocalyptische land Panem, voorheen de Verenigde Staten. Uit iedere staat moeten een jongen en een meisje tegen elkaar vechten tot de dood erop volgt. Abernathy is de enige nog levende winnaar van het spel.

In The Hunger Games zijn de jonge acteurs Jennifer Lawrence (Winter's Bone), Josh Hutcherson (The Kids Are All Right) en Liam Hemsworth (The Last Song) te zien. De film draait volgend jaar in de bioscopen.


Woody Harrelson alcoholist in Hunger Games (Foto: Novum)