Buit vrijmarkt: 87 euro per persoon

Nederlanders die op de vrijmarkt stonden, hebben dit jaar 87 euro per persoon verdiend. Dat is minder dan de 100 euro die ze vooraf verwachtten te verkopen, maar meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit een onderzoek dat ING heeft uitgevoerd.

Bijna twee miljoen mensen verkochten op Koninginnedag in totaal voor ongeveer 175 miljoen euro aan spullen. De meeste kopers zijn vooral met boeken en speelgoed thuisgekomen en hebben wat gegeten en gedronken.

Ruim zeven van de tien Nederlanders die vooraf hadden aangegeven hun zolder of schuur leeg te ruimen en overbodig geworden spullen op de vrijmarkt te verpatsen, hebben dat uiteindelijk ook gedaan.

Speelgoed werd verrassend veel verkocht. Hoewel speelgoed vooraf niet in de top drie stond van meest aangeboden of gewilde items, zijn relatief veel vrijmarktbezoekers ook met speelgoed voor hun kinderen thuisgekomen.

De opbrengst van dit jaar ligt 30 miljoen euro hoger dan in 2010. Ook de winst per persoon ligt hoger. Vorig jaar keerde de gemiddelde verkoper 66 euro rijker terug naar huis.


Buit vrijmarkt: 87 euro per persoon (Foto: Novum)