'Maximale inzet' NS op Koninginnedag

De Nederlandse Spoorwegen zet zaterdag tijdens Koninginnedag extra materieel en personeel in. Op stations en in treinen is tussen vrijdag 19.00 uur en zondag 7.00 uur geen alcohol toegestaan.

Op sommige trajecten rijden de treinen tijdens Koninginnedag en -nacht vaker en op andere tijden dan normaal. De NS adviseert reizigers om vooraf een treinkaartje of e-ticket te kopen.

Voor reizigers naar Amsterdam geven NS, de gemeente en het GVB een folder uit met een stadsplattegrond en informatie over allerlei activiteiten. Deze folder, waarin ook informatie staat over de terugreis, is te downloaden op ns.nl.

Niet iedereen moet naar Amsterdam Centraal komen, adviseert de NS. Reizigers uit de richting Utrecht, Arnhem en Eindhoven die naar de binnenstad willen, wordt geadviseerd om naar Amsterdam Amstel te reizen. Vanaf daar kunnen ze op vertoon van een NS-vervoersbewijs gratis verder reizen met de metro. Bezoekers van het Museumplein en het Vondelpark kunnen het beste via station Zuid reizen.

Mensen uit Haarlem en Noord-Holland-Noord wordt aangeraden uit te stappen op Station Sloterdijk en vanaf daar op vertoon van een geldig NS-vervoersbewijs gratis met de metro door te reizen.

Vrijdag worden ook voor de 'koninginnenach' in Den Haag, de vrijmarkt in Utrecht en feestvierders in Brabant extra treinen ingezet.

Vorig jaar zorgden dronken mensen voor veel overlast door aan de noodrem te trekken en op of rond het spoor te lopen. Overtreders zullen dit jaar extra hard worden hard aangepakt door de politie en moeten direct 200 euro afrekenen.