Rijk steekt extra geld in Rijnlandroute

Het kabinet steekt 97 miljoen euro extra in de ontwikkeling van het gebied Holland Rijnland. Het geld wordt gestoken in de Rijnlandroute, die moet zorgen voor een betere bereikbaarheid van de regio rond Leiden.

Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) hoopt dat met de nieuwe financiële injectie de economische kracht van Holland Rijnland beter benut wordt. In totaal heeft het rijk al 720 miljoen in het gebied gestoken.

De Rijnlandroute moet de A4 en de kuststrook naar Katwijk met elkaar verbinden. Deze verbinding is nodig voor de ruimtelijke en economische ontwikkeling en woningbouw op de as tussen Leiden en Katwijk.

De provincie Zuid-Holland is blij met het geld. "De minister onderstreept met haar besluit het belang van de economische ontwikkeling van de regio Holland Rijnland voor de Randstad", zei gedeputeerde Asje van Dijk. "Dat is uitstekend nieuws voor ons. Met deze extra gelden zijn de provincie en de regio nu in staat nieuwe weg- en OV-infrastructuur te realiseren die de regio economisch weer toekomst geeft."