Tot zeven jaar cel voor overval op melkboer

Twee mannen uit Nijkerk en Bunschoten zijn dinsdag veroordeeld tot gevangenisstraffen van zes en zeven jaar voor een overval op een Nijkerkse melkboer. De rechtbank Arnhem acht bewezen dat de twee van 23 en 25 jaar de 63-jarige man in zijn woning in november 2009 hebben beroofd.

Ze deden dat samen met een 24-jarige verdachte. Het duo wachtte buiten terwijl de derde man met een hamer naar binnen werd gestuurd.

In de woning ontstond een worsteling waarbij de dief het slachtoffer tweemaal op zijn hoofd sloeg. De melkboer liep daarbij ernstig hoofdletsel op. Hij wist de aanslag te overleven, maar wordt volgens de rechter nooit meer de oude. Zo kan hij onder meer niet meer zelfstandig wonen.

De mannen ontkennen bij de overval betrokken te zijn geweest, maar de derde man, die op een later moment voor de rechter komt, verklaarde dat zij wel degelijk wisten wat er binnen gebeurde. Volgens de rechter zijn zij daardoor net zo schuldig. De straffen zijn gelijk aan de eis van de officier van justitie.