Filmgigant TWC gaat games maken

The Weinstein Company heeft een dochteronderneming opgezet voor de productie van games. TWC Games gaat spellen maken gebaseerd op de films van The Weinstein Company en Dimension Films. Dat schrijft entertainmentwebsite Venturebeat.

Bob Weinstein, een van de eigenaars, laat tegenover Venturebeat weten, graag mee te willen liften op de groei van de game-industrie. "Boeiende, kwalitatieve en betaalbare games geven ons de mogelijkheid ons publiek uit te breiden", zei Weinstein tegen de website.

The Weinstein Company is onder andere verantwoordelijk voor films als het prijzen winnende The King's Speech, de binnenkort te verschijnen horrorfilm Scream 4 en samen met Universal bracht het in 2009 Inglourious Basterds naar het witte doek. Dimension Films bracht onder andere de driedimensionale bikinihorror van Piranha 3D en het postapocalyptische The Road uit.

Het is nog niet bekend met welke bedrijven TWC Games gaat samenwerken. Ook is het niet bekend of bekende game-ontwikkelaars zijn ingegaan op een aanbod van TWC Games.


(Foto: Novum)