Amy Adams wordt Lois Lane

Amy Adams (Doubt, The Fighter) zal de rol van journaliste Lois Lane vertolken in de opkomende reboot van Superman. De actrice, die driemaal genomineerd werd voor een Oscar, werd gebeld door regisseur Zack Snyder, die op dat moment in Parijs was ter promotie van Sucker Punch.

Volgens Snyder hebben vele actrices auditie gedaan voor de rol, maar was Adams de enige actrice die perfect leek voor de rol. Overigens geeft Snyder verder weinig informatie weg over het plot van deze nieuwe superheldenfilm. Wel heeft hij al toegegeven dat het de bedoeling is dat mensen daadwerkelijk gaan meeleven met Superman, en dat het publiek begrijpt dat hij vaak moeilijke keuzes moet maken.

Voor deze reboot zijn inmiddels een viertal castleden bekendgemaakt. Naast Amy Adams als Lois Lane, is het verder bekend dat Henry Cavill de nieuwe Clark Kent wordt. De adoptieouders van de laatste zoon van Krypton worden gespeeld door Kevin Costner en Diane Lane. Hoewel de titel van de film nog niet officieel is, wordt de film op dit moment Superman: Man of Steel genoemd.

amy adams
Amy Adams wordt de nieuwe Lois Lane