Clijsters ontloopt Japan uit angst

Kim Clijsters neemt later dit jaar geen deel aan de WTA-toernooien van Tokio en Beijing. De 27-jarige tennisster zegt tegenover Belgische media bang te zijn voor de gevolgen van de nucleaire ramp in Japan. "Mijn gedachten zijn bij de mensen in Japan", vertelde de nummer twee van de wereldranglijst in een verklaring.

"Ik ga niet naar Japan. En ik ga ook niet naar Beijing", zegt Clijsters stellig. Ze vertelde dat ze tijdens het toernooi van Indian Wells in paniek schoot toen ze hoorde van de ramp. "Ik heb meteen mijn Japanse dubbelpartner Ai Sugiyama gebeld om te vragen of alles goed was."

Clijsters heeft haar medeleven met de plaatselijke bevolking geuit. De Belgische voelt zich ongemakkelijk als ze in deze situatie gaat reizen door het gebied.

Clijsters riskeert wel een geldboete als ze niet meedoet aan het WTA-toernooi van Beijing. Het toernooi is namelijk verplicht voor de speelsters uit de top tien van de wereldranglijst.

Naast afzeggen voor het Japanse toernooi heeft Clijsters ook gemeld haar dochtertje extra jodium te geven door middel van het eten van jodiumrijk voedsel. Ze is bang dat ze straling heeft opgelopen aan de westkust van de Verenigde Staten.


Kim Clijsters (Foto: Novum)