Strijd om de huiskamer gewonnen door Wii

Van alle spelcomputers is de Nintendo Wii het meest in de Amerikaanse huiskamer te vinden, namelijk in twee van de drie gevallen. Hiermee lijkt de spelcomputer van gamegigant Nintendo de strijd om de woonkamer gewonnen te hebben. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek van The Nielsen Company.

Ondanks een sterkere nadruk op multimedia, internet en gamen zijn de Xbox 360 en PlayStation 3 in minder dan de helft van de gevallen in Amerikaanse woonkamers te vinden. Een op de vijf spelcomputers is in de kinderslaapkamer te vinden, waar de Xbox 360 marktleider is met 28 procent.

Met de introductie van de zevende generatie spelcomputers wilden de producenten van de Xbox 360, PlayStation 3 en Wii het gehele gezin voor zich winnen. Films kijken, gamen en contact hebben met andere gamers is sinds 2005 mogelijk op een spelcomputer.

Sinds vorig jaar hebben Microsoft en Sony, net als Nintendo met de Wii, ook bewegingsgevoelige besturingen voor hun spelcomputers. Met de opkomst van Kinect en PlayStation Move zou het aantal PlayStation 3- en Xbox 360-spelcomputers in de huiskamer kunnen toenemen.

Het is niet bekend bij hoeveel gezinnen het onderzoeksbureau zijn onderzoek heeft verricht.


Strijd om de huiskamer gewonnen door Wii (Foto: Novum)