Lebowski-ochtendjas en Rocky-handschoenen te koop

De versleten, beige ochtendjas van The Dude uit The Big Lebowski en de bokshandschoenen die Sylvester Stallone droeg in de eerste Rocky-film worden geveild. De veiling, die in mei in de Amerikaanse staat Californië wordt gehouden, omvat een bijzondere collectie Hollywood memorabilia, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

De veiling wordt georganiseerd door Profiles in History, een club die historische documenten, foto's en manuscripten veilt. Tijdens de veiling worden alleen maar producten verkocht die te zien waren in Hollywood-klassiekers, zoals de vliegende auto die een belangrijke rol speelt in Chitty Chitty Bang Bang uit 1968, het bekende rode jasje dat gedragen wordt door James Dean in Rebel Without a Cause uit 1955 en een aantal tekeningen van de Disney-studio, gesigneerd door Walt Disney.

Profiles in History houdt vaker dergelijke veilingen. In juni houdt de club bijvoorbeeld een veiling van kostuums die Debbie Reynolds in de loop der jaren heeft verzameld. Zo verkoopt de actrice jurken die zijn gedragen door Marilyn Monroe en het pak dat Richard Burton droeg in de filmklassieker Cleopatra.

Dude
The Dude (zonder ochtendjas)