Oscarwinnaar niet schuldig aan dood stuntman

De special effects-expert Christopher Corbould is niet schuldig bevonden aan de dood van cameraman en stuntman Conway Wickliffe. Dat schrijft de BBC. Wickliffe overleed tijdens de opnames van The Dark Knight in 2007 bij een stunt onder supervisie van Corbould.

Corbould, die vorige maand een Oscar won voor de special effects in de dromenthriller Inception, werd na de dood van de stuntman in 2007 gearresteerd wegens doodslag. De politie besloot toen de aanklacht te laten vallen en de zaak over te laten aan de Britse variant op de arbodienst. Die klaagde hem aan voor nalatigheid en het niet in acht nemen van veiligheidsmaatregelen. De Britse rechtbank heeft de 53-jarige Corbould maandag vrijgesproken, omdat Wickliffe zich niet aan de veiligheidsvoorschriften had gehouden. Hij had bijvoorbeeld geen gordel om en hing met zijn hoofd uit een open raam in een gevaarlijke situatie.

De 41-jarige Wickliffe werd tijdens het filmen van The Dark Knight in het zuiden van Engeland met een camera uit een vrachtwagen geslingerd, terwijl hij de ontploffing van de Batmobiel filmde. De vader van twee kinderen overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

The Dark Knight, met Christian Bale als Batman, werd in 2008 met een wereldwijde opbrengst van ruim 1 miljard dollar een enorm kassucces. De Australische acteur Heath Ledger speelde de rol van The Joker en overleed voordat The Dark Knight in première ging aan een overdosis medicijnen. Later werd vastgesteld dat hij geen zelfmoord had gepleegd.


Stuntman overleden tijdens opnames van The Dark Knight (Foto: Novum)