Politie beschiet auto tijdens wildwestachtervolging

De politie heeft zondagmiddag tijdens een wildwestachtervolging de auto van een 37-jarige man uit Waddinxveen zowel in Haarlem als op een provinciale weg beschoten. Het voertuig werd meerdere keren geraakt, maar de man raakte niet gewond.

Hij reed volgens de politie levensgevaarlijk en met 'ongekend' hoge snelheden. De politie wist dat hij vuurwapengevaarlijk was. De achtervolging begon rond 15.15 uur in Spaarndam en eindigde twintig minuten later in Haarlem.

Volgens een ooggetuige had de verdachte in Spaarndam ingebroken en zou hij iemand hebben bedreigd. Even later reed hij ondanks een stopteken op de Spaarndammerdijk met volle snelheid in op een politieauto. Het voertuig werd op het laatste moment de berm ingereden om schade te voorkomen. Vervolgens reed de Waddinxvener op de N202 bij Buitenhuis op een politieauto in. Deze keer raakte het politievoertuig wel beschadigd.

Op dezelfde weg reed hij daarna met volle snelheid in op een stilstaande motoragent, die maar net van zijn motor kon springen. De man reed tegen de motor aan, waarop de politieman uit zelfverdediging enkele schoten op hem afvuurde. Vervolgens reed de verdachte verder richting Spaarnwoude en Velserbroek, waar hij gevaarlijke situaties veroorzaakte. Hij probeerde onder meer auto's en motoren van de weg te duwen.

De rit eindigde in Haarlem, waar de man zich klemreed in het drukke verkeer. Toen hij probeerde tegen het verkeer in te rijden, losten politiemensen nog enkele schoten. De bestuurder werd om 15.35 uur aangehouden op de N208, op de kruising van de Delftlaan en de Jan Gijzenkade.