'Stanley Hillis had afspraak met onderwereldfiguur'

De maandag geliquideerde Amsterdamse topcrimineel Stanley Hillis was op weg naar een afspraak met een oude bekende uit de onderwereld. Dat meldt Het Parool woensdag. De man in kwestie, Donald G., zou zijn aangehouden. De politie bevestigt noch ontkent het bericht. Het vluchtvoertuig is nog niet gevonden.

De krant meldt dat G. korte tijd na de moord op de plaats delict arriveerde. Of hij iets met de liquidatie te maken heeft, is onbekend. Misschien waren ook anderen op de hoogte van de afspraak en hebben ze van die kennis gebruikgemaakt om Hillis uit te schakelen.

Nadat Hillis onder vuur was genomen, gingen de daders ervandoor in een Volkswagenbusje met een vals kenteken. Dinsdag riep de politie in het tv-programma Opsporing Verzocht getuigen die het busje hebben gezien op zich te melden. Ondanks enkele tips heeft de politie het voertuig nog niet gevonden.

De 64-jarige Hillis werd maandagmiddag neergeschoten in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer. Hij zat in zijn auto en overleed niet veel later. Hillis werd sinds de jaren tachtig gerekend tot de top van de Amsterdamse penoze.