Treinverkeer Utrecht Centraal ontregeld

Vanwege een brandmelding in de verkeersleidingspost van ProRail is het treinverkeer rondom Utrecht Centraal maandagochtend vastgelopen. Het verkeer is rond 09.30 uur weer opgestart, aldus een woordvoerster van de spoorwegbeheerder.

Verschillende treinen staan stil voor Utrecht Centraal. Om 09.00 uur werd de verkeersleidingspost aan de Mineurslaan ontruimd op last van de brandweer. Een kwartier later werd deze weer bemand, aldus de woordvoerster. De vastgelopen treinen worden 'mondjesmaat' het station binnengehaald.

Update 12.22 uur
De brandmelding is ontstaan door een rookmelder. Wat er precies is gebeurd waardoor de melder afging wordt nog onderzocht. In totaal heeft het treinverkeer 15 minuten stilgelegen, maar de vertraging zou om 12.00 uur zijn opgelost.

Vanaf 12.06 uur meldt de website van de NS dat de storing voorbij is, maar nog wel rekening moet worden gehouden met een langere reistijd.

In november vorig jaar was bij dezelfde verkeersleidingspost een brandje ontstaan. De problemen waren toen veel groter en voor een Kamermeerderheid de druppel die de emmer deed overlopen. De minister van Infrastructuur en Milieu ging hierop onderzoeken of ProRail niet beter bij Rijkswaterstaat kon worden ondergebracht, dit bleek volgens haar niet het geval.

Treinverkeer bij Utrecht Centraal ontregeld
Treinverkeer bij Utrecht Centraal ontregeld (Foto: ANP)