Hoger beroep in moordzaak zonder lijk

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak in de zaak van de verdwenen amateurfotograaf Henk Peters uit het Gelderse Doorwerth. Dat heeft het OM dinsdag bekendgemaakt.

De rechtbank in Arnhem bepaalde vorige week dat er te weinig bewijs is om de 41-jarige Frans J. uit Oosterbeek te veroordelen voor moord en het laten verdwijnen van het lijk van Peters en sprak hem vrij. Het OM had achttien jaar cel geëist.

Justitie vindt dat er voldoende bewijs is en gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak. Peters verdween spoorloos nadat hij in april 2009 het koninginnenachtconcert van Kane in Arnhem had bijgewoond. In de auto van J. werden bloedsporen van het slachtoffer aangetroffen en J. bleek in het bezit te zijn van de huissleutel en het rijbewijs van Peters. Ook werd een geheugenkaartje uit diens fototoestel gevonden.

De rechtbank gaat ervan uit dat Peters niet meer in leven is en dat hij door geweld om het leven is gekomen maar vindt het vinden van de bezittingen van Peters onvoldoende bewijs om J. aan te wijzen als de verantwoordelijke.