Drie gewonden na schietpartij in Rotterdam

Bij een schietpartij in Rotterdam zijn zaterdagochtend drie gewonden gevallen. Ze werden op verschillende locaties gevonden nadat schoten waren gehoord in een woning aan de Zaagmolenkade. De drie gewonden en twee andere verdachten zijn aangehouden. Zij behoren tot het criminele milieu, meldt de politie.

Een slachtoffer werd gevonden op het Noordplein, dat aan de Zaagmolenkade ligt. Later werden op de A20 en in Dordrecht nog twee slachtoffers gevonden. De drie gewonden liepen schotwonden aan armen en benen op.

Rond middernacht kreeg de politie een melding dat er een gijzeling zou plaatsvinden in Rotterdam-Noord. Juist toen duidelijk werd dat het ging om de woning aan de Zaagmolenkade, ontstond de schietpartij.

Uit onderzoek is gebleken dat de gijzeling in de woning uitmondde in een schietpartij waarbij de verdachten over en weer schoten. Het gaat om drie mannen uit Dordrecht van 21, 22 en 24 jaar. De identiteit van de twee andere mannen, die uit het buitenland komen, is vooralsnog onbekend.

De Zaagmolenkade en een gedeelte van de Zwaanshals zijn voor sporenonderzoek afgesloten geweest om te onderzoeken of ook op straat is geschoten. Twintig rechercheurs onderzoeken de exacte toedracht.