Vlaamse popgroep Clouseau krijgt eigen musical

In navolging van Queen, Abba en Doe Maar krijgt ook de Vlaamse popgroep Clouseau een eigen musical. Domino moet volgend jaar voorjaar in première gaan in de Stadsschouwburg van Antwerpen, maakte een woordvoerder donderdag bekend.

Het stuk wordt een romantische komedie over vriendschap en liefde. Het leven van de 28-jarige Domino staat centraal, de nummers van Clouseau vormen de rode draad van haar fictieve levensverhaal. De musical wordt geproduceerd door het Vlaamse mediabedrijf VTM.

"We waren behoorlijk verrast toen VTM bij ons kwam aankloppen om onze zegen te krijgen over hun nieuwe project, een Clouseau-musical", reageren de broers Koen en Kris Wauters. "We hebben eens naar elkaar gekeken en zagen meteen dat er wel muziek zit in zo'n project."

De broers Wauters traden in 1987 toe tot Clouseau. Kris werd als zanger al snel het boegbeeld van de groep, zijn oudere broer is gitarist van de band. De broers noemen de musical 'een schitterend idee'. "De timing is perfect aangezien Clouseau zelf tijdelijk even 'op rust' is." Clouseau gaf in december voorlopig zijn laatste optreden. De heren zijn niet uit elkaar, maar maken ook geen nieuwe plannen voor de band.

Koen en Kris zijn nauw betrokken bij het muzikale gedeelte van de musical. De broers zullen zelf niet op de planken klimmen. "Wij zullen niet snel samen op een podium te vinden zijn, ook niet in deze musical. Maar op deze manier kunnen vele mensen hun favoriete Clouseau-hits eens op een totaal andere manier beleven."

De Vlaamse popgroep scoorde in 1988 hun eerste hit, Alleen Met Jou. Later volgden nummers als Daar Gaat Ze, Passie en Zie Me Graag. Frank van Laeke tekende voor de regie van de Clouseau-musical, hij schrijft het script met Allard Blom. Van Laeke en Blom werkten eerder samen voor de musical Daens.


Vlaamse popgroep Clouseau krijgt eigen musical (Foto: Novum)