Matt Damon hoopt op vijfde Bourne-film

Matt Damon hoopt van harte dat er een vijfde deel van de Jason Bourne-reeks komt. Maar alleen als Paul Greengrass weer als vanouds de regie voor zijn rekening neemt, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. The Bourne Legacy komt in 2012 uit maar zowel Greengrass als Damon werken daar voor het eerst niet aan mee.

De 40-jarig acteur is naar eigen zeggen nog lang niet klaar met zijn personage Jason Bourne, en hoopt dat hetzelfde geldt voor Greengrass. "Ik heb altijd gezegd dat ik het niet zonder hem ga doen, want dat is gewoon een slecht idee." Maar, voegt Damon toe, het kan wel een paar jaar duren voordat deel vijf in de bioscopen te zien is. "Ik denk dat hij eerst nog een of twee andere films gaat maken, maar misschien dat hij er daarna zin in heeft. Het is niet erg als dat nog een jaar of vijf duurt. Als we het doen moet het goed voelen. De film moet om de juiste redenen gemaakt worden."

Eerder werd bekend dat The Bourne Legacy geregisseerd gaat worden door Tony Gilroy en niet door Greengrass, omdat hij geen zin en geen tijd zou hebben. Gefluisterd werd dat Damon daar zo ontstemd over was dat hij weigerde mee te werken aan het vierde deel van de reeks. Maar volgens Gilroy heeft het daar niets mee te maken, en komt Bourne gewoon niet in het scenario voor.


Matt Damon hoopt op vijfde Bourne-film (Foto: Novum)