Vlamingen vermoeden katteneter in de buurt

De 59-jarige Monique Aerts uit het Belgische Deurne gaat naar de politie om daar aangifte te doen van de vermissing van elf katten uit de straat alwaar zij woont, de Meeuwenhoflei. De kattenliefhebster gaat ervan uit dat de katten iemand als voedsel dienen. Een kattenhater die de katten alleen vermoordt lijkt haar wel mogelijk, maar minder waarschijnlijk omdat er geen lijkjes worden gevonden.

"Ik had plots heel veel katten sinds de verhuizing van een buur. Sinds afgelopen jaar zijn er elf weg. En ook buren zijn katten kwijt. Dat kan allemaal geen toeval zijn", zo zegt de 59-jarige vrouw. "Ofwel is er een kattenhater aan het werk. Ofwel een kattenkannibaal. En dat lijkt mij plausibeler. Want nergens vindt iemand het kadaver van een kat terug."

Voordat mevrouw Aerts aangifte gaat doen, wilde ze eerst de krant benaderen. Waarom is echter onbekend. Met een goede advocaat is het mogelijk dat de vermeende katteneter vrijspraak in een mogelijke rechtszaak zou kunnen krijgen. Een woordvoerder van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) licht deze merkwaardigheid toe: "Nergens in de wet staat dat je je kat, hond, konijn, vis of wat dan ook niet mag opeten. Je moet ze alleen op een diervriendelijke manier doden."