Songfestivalnummer 3JS gaat niet over wereldvrede

De 3JS zijn niet van plan met een typisch songfestivalnummer deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival. De Volendammers schreven in Frankrijk nummers voor het liedjesfestijn. "We hebben daarbij niet aan het Songfestival gedacht", zegt zanger Jan Dulles tegen Novum Nieuws.

"Qua tekst hebben we misschien een heel klein beetje aan het Songfestival gedacht, maar de nummers gaan niet over wereldvrede of dat soort dingen", gaat de 35-jarige zanger verder. "We hebben niks anders gedaan dan dat we normaal doen."

Toch was het schrijfproces wel iets anders, ditmaal werden Dulles en zijn collega's Jaap Kwakman en Jaap de Witte gevolgd door een cameraploeg van de TROS. 3JS Op Weg naar het Songfestival wordt vanaf vrijdag uitgezonden. "We willen graag dat onze passie en bevlogenheid in beeld wordt gebracht", vertelt Dulles over de show. "Dat is het belangrijkste van die hele docusoap."

In de soap is onder meer te zien dat twee nummers al voor het Nationaal Songfestival sneuvelen. Jan, Jaap en Jaap schreven in Frankrijk zeven nummers, waarvan er vijf het Nationaal Songfestival eind deze maand halen. "We hadden die andere twee ook graag willen doen, maar door tijdgebrek en ziekte lukte dat niet."


Songfestivalnummer 3JS gaat niet over wereldvrede (Foto: Novum)

Meer songfestivalnieuws vind je in ons songfestivalforum.