ProRail-baas Klerk intern onder vuur

ProRail-topman Bert Klerk ligt intern onder vuur. Een interview in de Volkskrant waarin hij kritiek levert op zijn eigen organisatie zette kwaad bloed bij zijn medewerkers. In een e-mail waar RTL Z de hand op heeft weten te leggen spreken werknemers hun ongenoegen uit over de uitlatingen van Klerk.

Na de chaos op het spoor 4 december stelde Klerk in de Volkskrant dat zijn medewerkers gestrande reizigers op Utrecht Centraal onvoldoende hadden geïnformeerd.

Dit viel niet in goede aarde bij het personeel van ProRail dat in Utrecht werkzaam is. "Met grote verbijstering, onthutsing, pijn, verdriet en boosheid hebben wij uw interview in de Volkskrant gelezen", schrijven zij in de mail. Er zou 'grote commotie' zijn ontstaan onder de medewerkers.

"Het kan niet zo zijn dat de president-directeur zijn eigen medewerkers op deze schandalige manier in een krantenartikel afvalt en onwaarheden vertelt." De medewerkers laten weten zich op actie te beraden en eisen rectificatie in de Volkskrant en persoonlijke excuses.

Klerk heeft zijn personeel inmiddels een mail teruggestuurd, die ook openbaar is gemaakt door RTL Z. Hierin schrijft hij dat het niet zijn bedoeling was om zijn medewerkers af te vallen in de media. Hij stelt dat hij zich onzorgvuldig heeft uitgedrukt en biedt hiervoor zijn excuses aan.