Foo Fighters sluit 42e editie Pinkpop af

Pinkpop heeft weer een grote internationale act weten te strikken. Foo Fighters sluit de derde en laatste festivaldag in 2011 af, maakte de organisatie dinsdag bekend.

De Amerikaanse band onder leiding van Dave Grohl geeft op Pinkpop een voorproefje van het nieuwe studioalbum. De zevende plaat van de rockers verschijnt later volgend jaar. Foo Fighters stond ook in 2008 op het grote podium van het festival in Landgraaf, toen de heren de tweede festivaldag afsloten.

Pinkpop kondigt dinsdag ook de eerste Nederlandse band aan. Go Back to the Zoo, momenteel de huisband van De Wereld Draait Door, klimt zondag 12 juni op de planken. De band brak dit jaar door met hits als Electric en Hey DJ. Het debuutalbum Benny Blisto viel eveneens in de smaak bij het Nederlandse publiek.

Pinkpop, dat volgend jaar plaatsvindt op 11, 12 en 13 juni, kondigde eerder aan dat het eindelijk is gelukt Coldplay te strikken voor het Limburgse festival. De band sluit de eerste dag af. Op pinksterzondag galmt de muziek van Kings of Leon over het festivalterrein. De kaartverkoop voor de 42e editie van Pinkpop gaat half maart van start.


Foo Fighters slotact Pinkpop 2011 (Foto: Novum)