Moeder en vriend weer aangehouden voor doden baby

De Rotterdamse politie heeft maandag een 21-jarige moeder en haar 27-jarige vriend opnieuw aangehouden voor doodslag op een baby. Ze hadden het meisje eind vorig jaar volgens het OM zo zwaar mishandeld dat het kindje op 11 november overleed.

In januari waren de twee Rotterdammers ook al aangehouden, waarna ze tot april in de cel hebben gezeten. De rechtbank stelde hen toen op vrije voeten tot hun rechtszaak zou worden behandeld.

Het baby'tje werd vorig jaar september geboren. In december brachten de twee het naar een ziekenhuis. Daar ontstond het vermoeden dat het meisje slachtoffer was van kindermishandeling. Dat heeft nader onderzoek van de Forensische Polikliniek Kindermishandeling dit najaar bevestigd, meldt het OM. Naast hersenletsel was sprake van botbreuken.

Sectie heeft uitgewezen dat het meisje waarschijnlijk is overleden aan complicaties die het gevolg zijn van de mishandeling van vorig jaar. Justitie heeft daarop besloten de ouders opnieuw aan te laten houden. In het gezin was nog een ander kind. Dit kindje, dat in januari op een veilige plaats is ondergebracht, blijkt niet te zijn mishandeld.

De twee worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van doodslag.