Lagere straf voor moord op liefdesrivaal

Een 30-jarige man uit Den Bosch is woensdag in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van zeventien jaar voor de moord op een 35-jarige liefdesrivaal in 2008. Een 31-jarige vrouw Sint-Michielsgestel werd vrijgesproken, omdat het hof er niet van overtuigd is dat ze op de hoogte was van de plannen van haar toenmalige vriend.

De Bosschenaar werd vorig jaar door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een celstraf van 22 jaar. De vrouw uit Sint-Michielsgestel kreeg toen twee jaar cel opgelegd. Beiden gingen in hoger beroep tegen de uitspraak. Justitie had nu respectievelijk 22 jaar en 12 jaar geëist.

Het hof acht bewezen dat de man zijn liefdesrivaal in januari 2008 bij een tankstation in Den Bosch heeft neergestoken. Het slachtoffer was de ex van de vrouw uit Sint-Michielsgestel. Zij had op het moment van de steekpartij een relatie met de 30-jarige Bosschenaar.

De vrouw had midden in de nacht met haar ex afgesproken bij het tankstation. Haar toenmalige vriend had zich daar verdekt opgesteld. Toen hij plotseling tevoorschijn kwam, stak hij zijn rivaal met een mes in de hals. Het slachtoffer belde zwaargewond aan bij een flatwoning in de buurt en overleed kort daarna.