Meer meisjes misbruikt in Rotterdamse zedenzaak

Twee mannen die worden vervolgd voor de verkrachting van een 15-jarig meisje uit Rotterdam, worden ook verdacht van seksueel misbruik van drie andere meisjes. Een van de twee werd ook al verdacht van seksueel misbruik van een destijds 12-jarig meisje uit Nijmegen.

Justitie liet dinsdag tijdens een proforma-zitting weten de mannen voor nog eens drie zedenzaken te vervolgen. De slachtoffers zijn 14, 17 en 22 jaar oud en kwamen in beeld naar aanleiding van de aangiftes van het 12-jarige en het 15-jarige meisje en onderzoek.

In totaal werden acht mannen aangehouden voor de groepsverkrachtingen van de meisjes van 12 en 15. Ze zijn tussen de 18 en 28 jaar oud en komen uit Rotterdam, Hoogvliet en Sint Maarten. Zij zitten allemaal nog vast.

Het 12-jarige slachtoffer was weggelopen naar Rotterdam en is daar tussen 16 en 23 juli door meerdere mannen seksueel misbruikt. De politie hield zes verdachten aan in deze zaak.

Het 15-jarige slachtoffer ging in de nacht van 19 op 20 juni met een aantal mannen mee naar een woning aan de 1e IJzerstraat, waar zij seksueel werd misbruikt. De politie arresteerde in deze zaak drie verdachten. Een van hen wordt in verband gebracht met beide zaken. Van de andere twee wordt onderzocht of ze ook bij het misbruik van het 12-jarige betrokken waren.