Schade storm op Curaçao aangepakt

De hulpdiensten op Curaçao zijn woensdag met man en macht bezig ondergelopen wegen en woningen weer vrij van water te maken. De scholen, die twee dagen dicht waren, gaan volgens een woordvoeder van de Curaçaose regering donderdag gewoon weer open. Doordat orkaan Tomas maandagavond en -nacht (lokale tijd) langs het eiland raasde, ontstond op grote schaal waterschade.

De scholen waren dinsdag en woensdag gesloten om ruim baan te geven aan hulpdiensten. Het natuurgeweld eiste twee levens. Een reddingswerker kwam om en een ander kreeg een hartaanval. Hoeveel schade Tomas heeft aangericht is nog onduidelijk. Volgens de grootste schadeverzekeraar op Curaçao, Fatum, stromen de claims binnen en loopt de schade in ieder geval in de miljoenen.

De invloed op het weer van Tomas, die nu de ABC-eilanden gepasseerd is en de kracht heeft van een tropische storm, is volgens een woordvoerder van het meteorologisch instituut op het eiland niet meer merkbaar. De verwachting is dat het weer in de nacht van woensdag op donderdag half bewolkt is met kans op een plaatselijke bui.