Twaalf jaar cel en tbs geëist voor moord op kennis

Tegen een 45-jarige Rijnsburger is woensdag twaalf jaar cel en tbs geëist voor het ombrengen van een 37-jarige kennis. Het Openbaar Ministerie in Den Haag verdenkt de man van moord.

Het lichaam van het slachtoffer werd 18 april gevonden door agenten, nadat de politie een melding had binnengekregen dat in een woning aan de Langevaart in Rijnsburg een man op de grond lag die niet reageerde. De 37-jarige man, de bewoner van de woning, bleek 34 steekwonden te hebben en was al overleden.

De verdachte heeft volgens het OM het slachtoffer zonder aanleiding in zijn rug gestoken terwijl die een cd opzette. Het mes dat hij hierbij gebruikte had hij meegenomen toen hij naar de kennis toeging, met als doel de man om te brengen.

Nadat hij zijn daad had gepleegd verving de 45-jarige verdachte volgens het OM zijn met bloedvlekken besmeurde broek door een andere broek. Eenmaal thuis gooide hij het mes, het complete messenblok, de bebloede kleding en andere voorwerpen die bloedspatten konden bevatten weg. Zijn jas en fiets waste hij.

De verdachte heeft bekend. Hij zegt zijn plaatsgenoot in een vlaag van woede te hebben omgebracht. De verdediging wil dat de zaak wordt aangehouden voor nader psychiatrisch onderzoek.

De rechtbank in Den Haag doet over twee weken uitspraak.