Liga nieuwe sponsor 'Team Timmer'

De nieuwe schaatsploeg rond Marianne Timmer, Annette Gerritsen en Margot Boer wordt in het nieuwe seizoen door koekjesfabrikant Liga gesponsord. Dit maakte de formatie vandaag, middels een persconferentie, bekend.

De oorsprong van de nieuwe schaatsploeg lag in het feit dat het trio de Control-ploeg de rug toekeerde. Met de komst van de sponsor heeft het team ook een naam, namelijk Team Liga. Het is de bedoeling dat de formatie zich op het NK schaatsen (november) en het WK sprint (januari) van zijn beste kant laat zien.

"Liga is ons letterlijk op het lijf geschreven", aldus Timmer in een reactie. "We willen met elkaar pieken op het NK en op het WK sprint in januari. Het is onze droom om met het complete Team Liga op het podium te staan."

"Het was een rommelige, onzekere zomer", blikte Gerritsen terug. "Maar na verloop van tijd hebben we goed kunnen trainen en we staan er fysiek goed voor. Ik ben benieuwd waar we staan, komende winter."

Timmer, Gerritsen en Boer kregen enige tijd later nog gezelschap van Floor van den Brandt. Liga zal zich voor de duur van twee jaar aan de schaatsploeg verbinden. Daarnaast heeft de fabrikant van koekjes nog een optie tot verlenging tot de Olympische Spelen in 2014.