Syrië beschuldigt meisje (19) van spionage

Syrië heeft een 19-jarig meisje maandag beschuldigd van spionage. Dat heeft een bron binnen de Syrische regering gezegd. Het meisje, Tal al-Mallohi, werd vorig jaar in december gearresteerd. Het meisje runde een website, waarop zij poëzie en commentaar op de samenleving plaatste. De site richtte zich met name op Palestijnse kwesties.

"Ze is vastgezet op beschuldiging van spionage voor een ander land", aldus de bron. "Door haar spionage werd een Syrische militair aangevallen door agenten van een ander land."

Voor welk land Al-Mallohi zou spioneren wilde de man niet zeggen. Ook wilde hij geen details geven over de aanslag op de militair. Of de arrestatie van het meisje te maken had met haar weblog is niet duidelijk.

Vorige maand riep mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch op tot de vrijlating van Al-Mallohi. "Het negen maanden lang vasthouden van een scholier zonder aanklacht is typerend voor het wrede, arbitraire gedrag van de Syrische veiligheidsdiensten", zei Sarah Whitson, directeur van de afdeling Midden-Oosten van HRW, destijds.